lördag 5 november 2011

Pamukkale !

Så var jag hemma och redan nerbäddad i min säng igen.. Jag tycker verkligen det är skönt att kunna krypa ner tidigt, finns liksom inte mycket att göra ändå och jag känner att min kropp njuter av ordentligt med sömn, det gör verkligen susen ! Idag har jag varit på flygplatsen, en svensk departure och den absoluta sista finska arriveln.. Nu är det snart över ! De sista scandi gästerna skickas hem inatt, sen är det bara finska gäster kvar i en vecka till, sen är det verkligen över ! Och om en vecka så kommer jag antagligen befinna mig hemma i mammas soffa, säkerligen gråtandes över att det är över samtidigt lycklig över att vara hemma och äntligen få träffa alla.. Men trots att jag gärna vill hem så uppskattar jag faktiskt tiden som jag är kvar här i Turkiet, som sagt så får jag sova en hel del, jag hinner med mitt tränande och jag har inte druckit en droppe alkohol på 14 dagar eftersom det inte händer någonting roligt ! Sen har jag också fått möjlighet att studera flera underbara utflykter och fått lära mig mer om turkiets och dess invånare med sin religon !

Igår hade jag den fantastiska möjligheten att studera Pamukkale. Det är jag oerhört tacksam över. Pamukkale, även översatt till Bomulls slott (cotton castle) är en liten by uppe i bergen som har en massa häftiga gamla ruiner och det mest facinerande, den vita stenen! Därav namnet cotton castle, många tycker att det ser ut som bomull. Jag tyckte snarare det påminde om ett vinterlandskap, en fruset snötäckt berg, i själva verket är det vit sten som under tusentals år har skapats utav små kalkpartiklar som kommit ur bergen, det tar tid att skapa en del vackra ting! Och det var precis var det var, vackert, helt otroligt ! Vi fick ta av oss skorna och gå ut på dessa kalkavlagringar och mitt i dessa rann en stark fors med riktigt varmt härligt vatten som man kunde sitta och doppa fötterna i, högst upp fanns även en källa där vattnet också var riktigt varmt, och att stå i det varma vattnet i den kyliga luften och se solen över de vita bergen och utsikten, det var en ganska så härlig känsla. Det kändes friskt !

De vita kalkstensklipporna, Pamukkale !

Det fann även en massa fina gamla ruiner som dels gladiatorer har lämnat efter sig, det är så facinerande när man tänker på att man går på samma mark som de gjorde för tusentals år sedan.. Jag önskar att man kunde se hur det var dom levde, åka tillbaka i tiden, jag kan bara föreställa mig nu ifrån alla filmer man har sätt. Men de är häftigt att få besöka sådana platsen medans dom finns kvar, vem vet när det är försent? Efter att njutit utav både utsikt och varma fotbad så gick vi vidare till Kleopatras pool, den pool där det sägs att kleopatra badade i för att finna evig ung skönhet, Michaela och Christina badade och jag agerade fotograf, jag tyckte det var för kallt för att bada men de visade sig att vattnet där var närmare 35 grader varmt, så de hade ju gått utmärkt. Men tjejerna simmade omkring i hopp om att mirakel skulle ske, men utefter vad vi tror idag kan det nog vara en myt som gömmer sig under ytan... Tur att de är vackra ändå, behöver inget bad för det ! Men kul att se, måste varit häftigt också att simma bland ruinerna på botten, men kallt var det när dom sedan klev upp, för det var inte varmt i luften inte !

Fotbad vi varm vattenfors !

Det var en lång dag, min kropp fick verkligen vila då vi spenderade nästan 10-12 timmar på en buss, men det var helt klart värt det ! Och speciellt när vi hade det som studering och inte behövde betala ett öre för varken mat eller utflykten. Det har sina fördelar! Strax före ett inatt var vi hemma, då var man bra trött trots att man varit stillasittande i en buss hela dagen nästan, men man blir rätt trött av alla nya fantastiska intryck som man fick under dagen, så jag somnade som en stock när jag väl var hemma igen ! Skönt att man fick lite sovmorgon idag, var uppe vid 8, stoppade in tvätt i maskinen, drack kaffe och tog en jogging tur i morgon solen innan vi skulle till flygplatsen, underbart !

Vacker solnedgång över det vackra ruin landskapet !

Men nu ligger jag som sagt i min säng, tänkte lyssna på lite härlig musik och förhoppningsvis somna snart, imorgon är jag ledig, så då blir det ett hårt träningspass och sedan om vädret tillåter tänkte jag försöka pressa till mig lite sol och färg.. Färgen har liksom börjat rinna av... Men vi får hoppas att morgondagen gör susen ! Tacksam över allt jag får vara med om och uppleva är jag nu också tacksam att jag har en säng att sova i, Tack.. Godnatt !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar